Waarom zou je een pagebuilder gebruiken voor het maken van je website?
Waarom zou je een pagebuilder gebruiken voor het maken van je eigen website? WordPress is op zich toch al een drag-and-drop websitebouwer? Dat is een logische gedachte. Toch ben ik zelf een groot fan van pagebuilders als Beaver Builder en Elementor. In deze blog neem ik je mee in een aantal voordelen die zo’n pagebuilder heeft te bieden.
Toch liever alles uitbesteden? Bekijk dan hier mijn maatwerk website aanbod.
Wat is een pagebuilder eigenlijk?
Een pagebuilder is een softwaretool of plugin waarmee je binnen bijvoorbeeld WordPress je eigen website kunt maken. Je hebt hiervoor niet tot nauwelijks technische kennis nodig. Dat maakt het maken van je eigen website eigenlijk een eitje. Wanneer je een pagebuilder gebruikt, kun je aan de voorkant van je website gaan werken. De pagebuilders hebben veel modules die je simpelweg aanklikt, meesleept en plaatst op de plek waar je hem hebben wilt. Denk hierbij aan een koptekst, tekstblok, afbeelding, video en ga zo maar door.
Ik hoop niet dat ik nu als een oude taart overkom, maar… Je kunt het een beetje vergelijken met het bewerken van je Cu2- of Hyves-pagina van vroeger. Oke, niet helemaal natuurlijk. Maar die pagina’s kon je ook zo lekker aanpassen naar wens en smaak. Dat geldt dus ook voor het werken met een pagebuilder.
Waarom zou je een pagebuilder gebruiken voor de snelheid?
Een pagebuilder maakt het mogelijk om snel een goed functionerende en gebruiksvriendelijke website te bouwen. Doordat je ziet wat je doet én geen kennis van techniek nodig hebt kun je als een speer door de pagina’s heen. Dit gaat niet ten koste van de gebruiksvriendelijkheid of het functioneren van je website. Klinkt ideaal toch? Nou dat is dus ook echt zo!
Een pagebuilder voor gebruiksgemak
Een pagebuilder geeft jou de mogelijkheid om je website te maken, zonder dat je technisch geschoold of onderlegd bent. Het maak het echt een stuk makkelijk om je website te maken. Je kunt zien wat je doet én je hoeft geen ingewikkelde codes te gebruiken. Het is een soort Jip en Janneke versie van websites maken geworden. En dit doet niet af aan de prestaties of het uiterlijk van je website, want eigenlijk alles is mogelijk!
Waarom zou je een pagebuilder gebruiken voor je SEO?
Ik denk dat ik intussen wel heb benadrukt dat een pagebuilder het maken van je website een stuk makkelijker maakt. Maar je wilt daarna natuurlijk ook gevonden worden in de zoekmachines. Hiervoor hebben we te maken met de Search Engine Optimization. Wil je dit in één keer helemaal goed doen, dan kun je hiervoor een SEO specialist inhuren. SEO is namelijk echt een vak apart. Toch begrijp ik heel goed als je hiervoor als starter niet de financiële middelen hebt. En ook hier bied een pagebuilder dan weer uitkomst.
Veel van de pagebuilders bieden SEO-functies, -integraties of hulpmiddelen om je SEO zo goed als je dat zelf kunt te optimaliseren. Daarnaast is AI natuurlijk helemaal ‘hot and happening’ om je hierbij te helpen. Ik weet dat Elementor AI ook al heeft geïntegreerd in hun pagebuilder (ik adviseer wel om AI echt alleen als hulpmiddel te gebruiken en niet als vervanging van je eigen stem!)
Zorgen dat jouw website ook direct op de eerste pagina in Google terecht komt? Dat doe je met de Google PAGE 1 ritual. Lees meer over deze minicursus door te klikken op deze link.
Waarom zou je een pagebuilder gebruiken voor je responsive ontwerp?
Een groot voordeel van het gebruiken van een pagebuilder is het responsive ontwerp van je website. En als ik groot zeg, dan bedoel ik écht groot. Want het percentage van websites die bekeken worden op mobiele telefoons wordt nog steeds iedere dag groter. Het is dus belangrijk dat jouw website het goed doet op een mobiele telefoon, tablet, laptop én desktop. De pagebuilders zijn vaak zo ingesteld dat je ontwerp direct responsive is of je nog maar wat kleine dingen hoeft aan te passen. Grooooot voordeel dus!
Aan de slag met een pagebuilder
Wil je zelf aan de slag gaan en valt jouw keuze op de pagebuilder Beaver Builder? Klik hier om jouw pakket te kiezen (affiliate).