Maak je eigen Google Mijn Bedrijf shop

Google Mijn bedrijf heeft zo gigantisch veel mogelijkheden waar veel ondernemers nog geen gebruik van maken. Zo ook de Google Mijn Bedrijf shop! Althans, zo noem ik het gewoon ;). Je kunt namelijk je producten/diensten in je Mijn Bedrijf profiel aanbieden. Hoe vet is dat?! Dat betekent dat iemand die jouw bedrijfsnaam zoekt op Google meteen je aanbod kan zien. Super handig dus, maar dat niet alleen… het is ook nog eens heel simpel om te doen en GRATIS! In deze blog leg ik het je stap voor stap uit.

Google Mijn Bedrijf profiel

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een Google Mijn Bedrijf profiel hebt. Je kunt hierheen gaan en je bedrijf ‘claimen’. En echt, als je dit nog niet gedaan hebt, DOE DIT!! Zo verschijn je letterlijk op de kaart, de Google kaart. Daarnaast biedt het je dus ook nog eens ontzettend veel mogelijkheden, zo kun je bijvoorbeeld je bedrijf een omschrijving geven, afbeeldingen toevoegen, je social media links delen, Google reviews ontvangen en dus een Google Mijn Bedrijf shop maken. Zodra iemand jouw bedrijfsnaam daarna opzoekt verschijnen al deze gegevens aan de rechterkant in het zoekscherm.

Google Mijn Bedrijf Shop

Producten bewerken

Om je product of dienst toe te voegen ga je in het Google Mijn Bedrijf profiel naar “producten bewerken”. Vervolgens klik je op de knop: “Product toevoegen”. Op je desktop of laptop opent er nu een soort pop-up. Hierin ga je je gegevens zetten. Kies een mooie omslagfoto voor je product of dienst. Dit is bijvoorbeeld mijn productomslag voor de basiscursus website maken 1 dag, 1 website.

1 dag 1 website - basiscursus website maken voor startende ondernemers.

Je kunt meteen de prijs van je product of dienst erbij plaatsen, gevolgd door een omschrijving. Als je aanbod al op je eigen website staat kun je hiervan een stukje kopiëren en plakken. Easy peasy dus!

Uitgaande link in je Google Mijn Bedrijf shop

En dan komt het mooiste… je kunt een uitgaande link plaatsen bij je product of dienst. Je kunt bijvoorbeeld rechtstreeks naar de product- of salespagina linken. Dan zijn geïnteresseerden dus met 1 klik op de knop meteen op de pagina waar jij ze hebben wilt. En ik zeg het nog maar een keer, GRATIS. Want het is bijna niet te geloven toch!

Even beoordelen

Oh ja, vergeet niet op opslaan te klikken. En hatseflats! Je eerste aanbod staat in behandeling. Meestal zijn deze ‘producten’ binnen 24 uur door Google goedgekeurd. Wanneer de volgende keer iemand jouw bedrijf opzoekt zien zij meteen jouw aanbod in je profiel.

Wil je nou meer van zulke handige tips?

Volg me dan zeker via Instagram! Ik deel regelmatig tips en tricks voor het maken en optimaliseren van je website en voor je online zichtbaarheid. Contact opnemen mag natuurlijk ook altijd, kunnen we kennismaken onder het genot van een kopje koffie (online of offline)!