Zelf je website maken – Waar begin je?

Zelf je website maken kan een gigantische uitdaging zijn, WordPress een doolhof en het hele proces kan een frustrerende bedoeling worden. Maar dan is de vraag: Weet je wel wat je aan het doen bent? Als je het mij vraagt is de voorbereiding van je website zo’n 80% van al het werk. Als jij een goede basis hebt, je content op orde, de strategie hebt bepaald etc. dan is het maken van je website daarna het enige wat je nog te doen staat. En als je dan ook nog eens weet wat je doet, kan jij gegarandeerd je eigen website maken!

Weet waar je moet beginnen

“Een goed begin is het halve werk”. Het belangrijkste hier is om te weten wat dit begin eigenlijk is. Want zou je beginnen met een hostingpartij en domeinnaam? Of met het verkennen van WordPress? Of misschien meteen met een lege homepage voor je neus en gaan bouwen maar. Of loop ik dan te hard van stapel? Nou, je voelt hem al.. Ik ben gestart bij de finishlijn van de marathon. Want zo kun je het zien. Die marathon loop je, daar moet je een aantal hordes voor nemen om vlák voor de finishlijn te eindigen en pas dán begin je met WordPress voor je neus.

Efficiënt zelf je website maken

Om echt efficiënt aan de slag te gaan begin je het liefst natuurlijk bij het begin. Met pen en papier (of Word en je toetsenbord.) En dat is misschien niet altijd leuk, want niet alle onderdelen zullen je even goed liggen, maar het is wel noodzakelijk. Begin met de belangrijkste onderdelen van je website zoals:

  • Doel en doelgroep
  • Navigatiestructuur
  • Strategie
  • SEO

Zelfverzekerd zelf je website maken

Als jij er tegenop ziet om in WordPress aan de slag te gaan dan zul je echt heel veel hebben aan een goede voorbereiding. Als jij al helemaal hebt uitgedacht hoe je website er uit moet zien, welke content je er op kwijt wilt en wat de doelen en doelgroep voor je website zijn dan geeft dit je zelfvertrouwen een boost. Dat maakt het maken van je website zelf een stuk makkelijker dan wanneer je onzeker bent over wat je nou eigenlijk wilt bereiken met je site.

Voorbereiding is je fundament

Een goed doordachte voorbereiding is het beste fundament wat je voor je website kunt hebben. Het mag dan wel voelen als het nemen van hindernissen voor een marathon, maar het is de investering waard. Dus; Pak pen en papier en start bij het begin. Weet waar je moet beginnen en je zult merken dat dit het proces soepeler en succesvoller maakt. Veel succes!

Kun je wel wat hulp gebruiken?

In mijn gratis e-book “Binnen no-time een website zonder gedoe” loods ik jou door je voorbereidingen heen. Na het lezen ben jij echt klaargestoomd om daadwerkelijk je website te maken! Downloaden kan door op deze link te klikken!

PS. Volg je me al op Instagram? Hier deel ik regelmatig tips&tricks omtrent webdesign, website optimalisatie en onderhoud!