Bloggen met Yoast

Bloggen met Yoast maakt je leven een stuk makkelijker. Je blogt natuurlijk met een doel. Omdat je a. je doelgroep wilt informeren en b. gevonden wilt worden in Google. Voor dat laatste moet je blog SEO geoptimaliseerd zijn. En Yoast is hierin jouw beste vriend. Ik leg je uit waarom.

Zorg voor een goede zoekterm

Om te beginnen neemt Yoast het zoekwoorden onderzoek niet van je over helaas. Dus dit zul je zelf nog wel moeten verzorgen. Maar, als je één keer weet wat jouw focus is voor je blog, kun je met behulp van de plugin echt ontzettend goede blogs schrijven. Blogs die opgepikt worden door de zoekmachines, omdat je precies de juiste verdeling van je zoekterm gebruikt.

Bloggen met Yoast geeft je richtlijnen

Yoast vraagt aan jou op welke zoekterm je voor deze blog gevonden wilt worden. Daarna gaat hij je allemaal tips geven. Tips over je zoekterm en waar je deze allemaal kwijt kunt (of moet ;)). Door goed de instructies van Yoast op te volgen weet jij zeker dat je blog goed zal scoren op de door jou gekozen zoekterm. Deze richtlijnen zijn niet alleen voor je teksten, maar ook voor je Meta beschrijving en uitgelichte afbeelding. De volledige blog klopt dus, SEO technisch gezien, wanneer jij de analyse goed uitvoert.

Bloggen met Yoast wordt een sport

Voor mijzelf is het bloggen echt een sport geworden. En ik stop niet met mijn blog voor ik alle bolletjes van de SEO-analyse op groen heb staan. Daarnaast heb ik intussen dusdanig geleerd hoe ik mijn blog moet schrijven, dat ik hem volledig kan typen en daarna misschien nog maar 1 of 2 dingen hoef te wijzigen. Je snapt hem, mijn volgende uitdaging is dus: Alle bolletjes op groen, voordat ik de SEO-analyse heb bekeken! 😉

Wil je meer weten over de Yoast SEO plugin? Kijk dan zeker eens op de website van Yoast.

PS. Heb je een vraag voor mij? Neem dan contact met me op via het contactformulier.