Instagram storing: Is jouw bedrijf de pineut?

“Aaarghhhhh Instagram ligt er uit! Doet mijn internet het wel?” Je kijkt alles na en ontdekt dat het niet aan je internet ligt. “Pff zou het een storing zijn?” Even opzoeken op Google… “Shit, storing..” Niet lang daarna volgt er een pop-up van je nieuws app: “Wereldwijde Instagram storing er wordt hard gewerkt aan een oplossing.” Je zit midden in een lancering en kan dit niet zo goed gebruiken nu. Dan komt de grote vraag: Ligt jouw bedrijf plat als Instagram plat ligt? Ligt jouw lancering stil als Instagram stil ligt?

Voor veel bedrijven is Instagram een cruciaal onderdeel in hun marketingstrategie. Als Instagram dan met een grote storing kampt kan dat voor veel stress zorgen. Mij lijkt het heel erg a-relaxed om zo afhankelijk te zijn van een platform waar je niet zelf de teugels in handen hebt. Mark Zückerberg kan vandaag beslissen dat hij stopt met Instragam. Heeft jouw bedrijf dan een probleem?

Wat als ik je vertel dat er een manier is om minder afhankelijk te zijn van Social media? Laat me je voorstellen aan: Bloggen voor je bedrijf!

Meteen doorpakken? Dan klik je hier, jij Daredevil!

Hoeveel problemen gaan die risico’s jouw bedrijf brengen?

Hoeveel problemen gaan die risico’s jouw bedrijf brengen? Wanneer je volledig afhankelijk bent van Instagram (of welk ander social media platform dan ook), zijn er risico’s. Denk eens na over wat er gebeurt als..

 • .. er een Instagram storing is die een dagdeel duurt?
 • of misschien zelfs een hele dag?
 • .. Instagram helemaal stopt?
 • .. het algoritme ineens VOLLEDIG wordt omgegooid?
 • .. je geblokkeerd wordt door Instagram?
 • .. of je acties (deels) geblokkeerd?

Hoe groot is de impact op je bedrijf dan?

Hoe een Instagram storing jouw bedrijf niet klein krijgt

Door bloggen voor je bizz in te zetten naast je Socials

Meteen aan de slag? Bekijk dan de Findability Kickstart! Hiermee leer ik je in 5 dagen hoe je een effectieve blog schrijft.

Stel je nou eens voor dat alles wat ik hierboven noemde totaal niet uitmaakt. Dat je hier niet wakker van hoeft te liggen (doe je misschien sowieso niet…. maar toch) Stel, dat er een andere manier is waar je óók klanten mee bereikt: Je website.

Je website is meer dan een paradepaardje of visitekaartje. Je kunt hier namelijk ook gewoon klanten uit halen. Organisch. Via Google. Dan maakt een Instagram storing dus helemaal niet uit. Het kan vervelend zijn, zeker wel. Maar je bent niet verloren. Je maakt je bedrijf onafhankelijk van Social media door je website ook in te zetten. Of laat ik het eens anders stellen… je laat klanten liggen door je website niet in te zetten. Je verliest ze op voorhand al aan je concurrent als jij er niet voor zorgt dat ze jou kunnen vinden.

En weet je wat helemaal zonde is.. deze mensen, deze potentiële klanten, zoeken letterlijk jouw oplossing voor hun probleem. Die wil je toch niet zo op een presenteerblaadje aan je concurrent overhandigen?!

Starten met bloggen in 3 stappen

Zodat je vandaag nog begint!

 1. Contentstrategie: Plan en creëer waardevolle inhoud waar je doelgroep echt iets aan heeft. Ik gebruik hier zelf een Trellobord voor. Ik drop hierin alles waar ik content in zie, mijn planning, mijn deelacties op Social media, mijn zoekwoorden onderzoek alles. Het is een complete database.
  En jij kunt dit ook hebben! Voor maar 11,- schaf je de template van het Trellobord aan en kun jij je volledige blog-strategie voor de komende tijd gaan maken!
 2. SEO optimalisatie: Ken je doelgroep, doe zoekwoordenonderzoek en optimaliseer je blogs op SEO zodat je vindbaar wordt in Google. Ik ben zelf onwijs fan van zowel Semrush als Ubersuggest voor het doen van zoekwoorden onderzoek. Het voordeel van Ubersuggest vind ik dat deze tool niet te duur is en je haalt er zoveel informatie en ideeën uit. Echt te gek.
 3. Promotie: Deel je blog in je nieuwsbrief, op Social media, in een Podcast of YouTube video om je bereik te vergroten. Vergeet bij de Social media kanalen ook zeker LinkedIn niet, je hebt meteen een soort van backlink gecreëerd hiermee, deze link verdwijnt namelijk niet, in tegenstelling tot Instagram stories.

Zo snel kan het gaan! Easy as 1,2,3 en in 3 stappen kan jouw eerste blog online staan!

Laat een Instagram storing je bedrijf niet uit het veld slaan

Laat je niet uit veld slaan door te mikken op alleen Social media én ook zeker: Laat je doelgroep niet moeiteloos kiezen voor je concurrent! Gebruik je website en zet hem aan het werk. Door te gaan bloggen maak je je bedrijf minder afhankelijk en dat… is pure vrijheid.

Heb je nog vragen? Laat het me zeker weten, vink leuk en help je graag!

Xo Mady