Waarom zou je een pagebuilder gebruiken voor het maken van je website?

Vond je dit handig?
Dan ben je vast niet de enige!

Deel dit artikel en help anderen ook een stap dichter bij een beter vindbare website.

Hoe een pagebuilder je helpt snel en eenvoudig een professionele website te maken

Waarom zou je een pagebuilder gebruiken voor het maken van je eigen website? WordPress heeft toch al een drag-and-drop editor? Dat is een logische gedachte. Toch ben ik een groot fan van pagebuilders zoals Beaver Builder en Elementor. In deze blog neem ik je mee in de voordelen van een pagebuilder en hoe je hiermee eenvoudig een professionele website maakt.

Toch liever het maken van je website uitbesteden? Bekijk dan hier mijn maatwerk aanbod.

Wat is een pagebuilder?

Een pagebuilder is een softwaretool of plugin waarmee je binnen WordPress je eigen website kunt maken zonder technische kennis. Je werkt via een visuele editor, waarbij je elementen zoals tekstblokken, afbeeldingen en knoppen eenvoudig kunt slepen en neerzetten. Dit maakt het maken van een website een stuk toegankelijker voor iedereen. Het werkt een beetje net zoals je Hyves-profiel van vroeger.

Voorbeelden van pagebuilders in WordPress

Er zijn verschillende WordPress-pagebuilders, waaronder:

  • Beaver Builder
  • Elementor
  • Divi
  • WPBakery

Dit zijn een aantal van de meest bekende pagebuilders. Mijn favoriet uit deze lijst is met vlag en wimpel Beaver Builder. Deze pagebuilder is dusdanig gebruiksvriendelijk dat écht iedereen zelf een website kan maken.

Waarom gebruiken we een pagebuilder?

Een pagebuilder maakt het mogelijk om zonder technische kennis snel een professioneel ogende website te bouwen. Je ziet direct wat je doet, wat veel tijd bespaart. Dit heeft geen negatieve invloed op de prestaties van je website, mits je een goede pagebuilder gebruikt.

Is een pagebuilder nodig voor WordPress?

Niet per se, maar zonder pagebuilder ben je afhankelijk van een standaard WordPress-thema of de Gutenberg-editor. Dit biedt minder flexibiliteit dan een volledige pagebuilder.

Wat is het verschil tussen een WordPress-thema en een pagebuilder?

Een WordPress-thema bepaalt de basisstijl en lay-out van je website. Je kunt dit een beetje vergelijken met de gevel van een huis. Een pagebuilder geeft je volledige controle over de indeling en functionaliteit van je pagina’s zonder dat je code hoeft te schrijven. Ook wel te vergelijken met de inrichting van je huis.

Hoe draagt een pagebuilder bij aan SEO?

Is het gebruik van een pagebuilder goed voor je SEO? Het korte antwoord: ja, mits je een snelle en "schone" pagebuilder gebruikt. Hier zijn een paar concrete voordelen:

  • Je website blijft snel: Sommige pagebuilders voegen onnodige code toe, waardoor je site traag wordt. Beaver Builder doet dat niet en houdt je website licht en snel. Een snelle website zorgt ervoor dat bezoekers langer blijven en Google beloont dat met een hogere ranking.
  • Duidelijke structuur helpt Google je site te begrijpen: Met een pagebuilder maak je eenvoudig een logische opbouw met koppen, secties en interne links. Google leest dit en snapt daardoor beter waar je website over gaat.
  • Extra SEO-tools ingebouwd: Sommige pagebuilders, zoals Elementor, hebben ingebouwde SEO-opties zoals metadata en integratie met Yoast SEO. Hierdoor kun je direct je pagina’s optimaliseren.

Weer even een vergelijking met het bouwen van een huis. Een goede pagebuilder helpt je niet alleen de muren neer te zetten, maar zorgt er ook voor dat de kamers logisch zijn ingedeeld en dat de deuren op de juiste plek zitten. Dat maakt het makkelijker voor zowel bezoekers als Google om te vinden wat ze zoeken.

Wil je leren hoe je jouw website direct SEO-proof opbouwt? In mijn cursus website maken leer je hoe je in een week tijd een professionele website maakt die ook goed scoort in Google. Klik op deze link om te zorgen dat jouw website over een week live staat.

Is Gutenberg een pagebuilder?

Gutenberg is de standaard WordPress-editor, maar heeft niet de uitgebreide mogelijkheden van een pagebuilder zoals Beaver Builder of Elementor. Met een pagebuilder heb je veel meer controle over de vormgeving en functionaliteit van je website.

Welke pagebuilder is de beste?

De keuze hangt af van je wensen. Beaver Builder is een snelle en stabiele optie, vooral voor wie eenvoud en flexibiliteit wil. Elementor biedt veel visuele mogelijkheden, maar kan zwaarder zijn voor je website. Het is een kwestie van gewenning, veel van de grotere pagebuilders komen qua functionaliteiten wel aardig overeen.

Hieronder zie je een introductie van Beaver Builder en Elementor Pro.

Beaver Builder

Elementor Pro

Wat is het beste programma om een website te maken?

Als ik je hierin één advies mag geven: Kies voor de toekomst, voor groei, vindbaarheid en mogelijkheden.

Je hebt CMS systemen als Joomla, Wix en Squarespace die in het begin fijn lijken, minder ingewikkeld ook misschien. Maar dit brengt met zich mee dat er aanzienlijk minder mogelijkheden zijn dan een combinatie van WordPress met een pagebuilder.

Op het gebied van groei, maar ook SEO en de vindbaarheid van je website is mijn eerste keus altijd deze laatste combinatie. En zoals ik eerder al zei: Iedereen kan een website maken in WordPress in combinatie met Beaver Builder.

Wil je zonder gedoe een professionele website maken? In mijn cursus Website maken leer je in een week, stap voor stap hoe je dit doet. Geen technische kennis vereist. Klik hier als jij je website binnen een week wilt maken.

Conclusie: Waarom een pagebuilder gebruiken?

Een pagebuilder geeft je volledige controle over je website, zonder dat je technisch onderlegd hoeft te zijn. Het biedt snelheid, flexibiliteit en de mogelijkheid om je site SEO-proof te maken.

Wil jij jouw website zelf bouwen, zonder gedoe? Volg mijn cursus en maak binnen een week een professionele website die klaar is voor Google.

Ps. Het leuke is, de pagebuilder Beaver Builder zit hier al bij de prijs inbegrepen!

Stop met zoeken, start met gevonden worden. Tijd om je jackpot te innen!

Wil je meer lezen over SEO en zakelijk bloggen?

Waar sta ik in Google? Ontdek het met Google Search Console

Blog omslag dagelijkse SEO blog #86: Waar sta ik in Google
Bovenaan in Google? Ontdek je positie en groei verder! Je hebt hard gewerkt aan je website en je content, maar hoe weet je eigenlijk waar je staat in Google? Ben je al goed vindbaar ...
Lees Meer

Je website snelheid testen: Zo doe je dat

Blog omslag dagelijkse SEO blog #85: Je website snelheid testen doe je zo
Snelle website = bezoeker blij = Google blij Een snelle website zorgt ervoor dat bezoekers niet afhaken, maar juist langer blijven en meer pagina's bekijken. Dit leidt tot hogere conversies, een betere gebruikerservaring en ...
Lees Meer

De reden dat een ‘Over mij’-pagina stiekem super belangrijk is voor SEO

Blog omslag dagelijkse SEO blog #84: Je over mij pagina
Je 'Over mij'-pagina is meer dan een kennismaking Vaak wordt de 'Over mij'-pagina gebruikt als "een leuke toevoeging". Maar wordt er duidelijk weinig aandacht aan besteedt. En dat is nou precies heel erg zonde! ...
Lees Meer